Clearview Trade tager endnu et stort skridt fremad

Det er fornøjelse at læse Børsen idag, som skriver hvordan danske eksportchefer kan nu vinke farvel til kopimaskiner, scannere, papircertifikater, ventetid og koncentrere sig om at optimere salg og markedsføring til nye eksportmarkeder.

Den danske eksport bliver nu digitaliseret med Dansk Industri i front, og det vil gøre det langt lettere og billigere for danske virksomheder at nå ud til fjerne og nye markeder.

På samme måde som Mærsk og IBM gennem blockchain-teknologi vil revolutionere logistikmarkedet, kan digitaliseringen af dansk eksport blive en gamechanger, mener parterne.

Efter halvandets års forberedelse har Clearview Trade nu gennem sin cloud-baserede platform Eksportportalen fået digitaliseret eksportområdet og alle fire danske erhvervsorganisationer, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og SMVDanmark har købt løsningen.

Den danske virksomhed Clearview skal stå for digitaliseringen, og topchef Morten Jensen Øllgaard ser sig selv som del af en global digitaliseringsbølge, der har til hensigt at ændre verden til det bedre.

“Vi er jo en del af samme internationale strømning, som vi ser forene Mærsk og IBM og deres blockchain-baserede logistik-partnerskab. Det er nemlig dyrt og besværligt at eksportere, og alt er hidtil blevet ordnet manuelt. Dvs. stempler, udprintning, scanning, attestering osv. Nu digitaliserer vi hele dette dokument-flow,” lyder det fra Clearview-topchefen, som for godt halvandet år siden spurgte en række danske virksomheder om deres oplevelse med bureaukratiet, der traditionelt har fulgt med det at eksportere henover mange landegrænser.

De blev helt blanke i øjnene, når vi spurgte ind til dette her problem med eksport-bureaukrati. International handel er meget fragmenteret og en tung og langsommelig affære, konstaterer Clearview-bossen, der også ser et mål i sig selv at frigøre ressourcer hos virksomhederne.”

Hvis en nordjysk radarfabrikant vil ud på verdensmarkedet, kan vi strømline al dokumentflow og certifikater, undgå overkapacitet og gennem digitalisering gøre en organisation langt mere smidig og effektiv,” fortæller Morten Jensen Øllgaard.

Læs mere i Børsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s